Al New York Times no le tiembla el pulso con sus appsAl New York Times no li tremola la mà amb les seves apps

A la vez que anunciaba un recorte de 100 puestos de trabajo en su redacción, el New York Times decidía hace unos días replantearse su estrategia en el móvil. La primera víctima ha sido la aplicación NYT Opinion, que echará el cierre a finales de este mes de octubre al haber sido incapaz de atraer la suficiente audiencia.

Otro de las aplicaciones móviles del Times, NYT Now, seguirá adelante con cambios en el modelo de suscripción. Y finalmente, NYT Cooking -la app que recopila todas las recetas de cocina publicadas en el Times- también seguirá adelante, al haber conseguido más de un millón de visitantes únicos apenas dos semanas después de su lanzamiento.

NYT Now

Segmentar el producto para ganar suscripciones

La estrategia del New York Times con estas tres aplicaciones, que se sumaban a la “oficial” del medio, era ofrecer productos más segmentados que permitieran atraer nuevos suscriptores a través de unos planes de precios más ajustados. Es decir, usuarios que quisieran algo más que los 10 artículos gratuitos al mes en la web del Times, pero que no estuvieran dispuestos a pagar el precio de una suscripción completa. Aplicaciones, en definitiva, dirigidas a un público diferente al tradicional del Times, nueva savia con la que garantizar la supervivencia del medio.

La finiquitada NYT Opinion, por ejemplo, ofrecía acceso a todas las columnas de opinión y editoriales del Times por 6 dólares al mes. Según Andy Rosenthal, responsable de opinión del diario, “el volumen de usuarios de la app no era suficiente para seguir manteniéndola”.

Innovación y capacidad de reacción

La afirmación de Rosenthal puede resultar un poco sorprendente si tenemos en cuenta que NYT Opinion apenas llevaba unos meses en marcha, y por tanto, no habría tenido tiempo a consolidarse. ¿Impaciencia? Tal vez, pero desde el Times argumentan que estos productos no son más que experimentos, y como tales deben ser tratados:

“We believe that this process of exploration and experimentation is essential to future growth at The New York Times and we will continue to support and fund it.”
The New York Times

Punto a favor, pues, del New York Times, un medio que arriesga, prueba nuevos formatos y no le tiembla el pulso si debe corregir -o incluso cancelar- proyectos a tiempo.

Las audiencias, primero

Sin embargo, queda la incógnita de si la falta de éxito en estos “experimentos” se debe tanto a su incapacidad para captar nuevos usuarios (y por tanto, nuevos suscriptores) como al método empleado para conseguirlo. NYT Cooking, por ejemplo, ha conseguido congregar una buena base de usuarios al ofrecer los contenidos culinarios del Times en abierto, tanto en la app para iPad como a través de una atractiva web dedicada.

De momento, NYT Cooking seguirá en abierto, para más adelante establecer un sistema de suscripción. Desde el propio Times admiten que esta decisión se debe a la experiencia con las otras dos aplicaciones: “tal vez fuimos demasiado rápido queriendo monetizar NYT Now y NYT Opinion”, admite Clifford Levy, editor de NYT Now. “De cara al futuro, igual es mejor desarrollar una audiencia primero y después monetizar“.

Fuentes y enlaces relacionados
With App and Premium Plan, The Times Expands Online Offerings
New York Times Plans to Eliminate 100 Jobs in the Newsroom
A mixed bag on apps: What The New York Times learned with NYT Opinion and NYT NowAlhora que anunciava una retallada de 100 llocs de treball en la seva redacció, el New York Times decidia fa uns dies replantejar la seva estratègia en el mòbil. La primera víctima ha estat l’aplicació NYT Opinion, que tancarà a finals d’aquest mes d’octubre després d’haver estat incapaç d’atreure suficients usuaris.

Un altre de les aplicacions mòbils del Times, NYT Now, seguirà endavant amb canvis en el model de subscripció. I finalment, NYT Cooking -l’app que recopila totes les receptes de cuina publicades al Times- també seguirà endavant després d’aconseguir més d’un milió de visitants únics tot just dues setmanes després del seu llançament.

NYT Now

Segmentar el producte per guanyar subscripcions

L’estratègia del New York Times amb aquestes tres aplicacions, que se sumaven a la “oficial” del mitjà, era oferir productes més segmentats que permetessin atreure nous subscriptors a través d’uns plans de preus més ajustats. És a dir, usuaris que volguessin una mica més que els 10 articles gratuïts al mes al web del Times, però que no estiguessin disposats a pagar el preu d’una subscripció completa. Aplicacions, en definitiva, dirigides a un públic diferent al tradicional del Times, nova saba amb la qual garantir la supervivència del mitjà.

NYT Opinion, per exemple, oferia accés a totes les columnes d’opinió i editorials del Times per 6 dòlars al mes. Segons Andy Rosenthal, responsable d’opinió del diari, “el volum d’usuaris de l’app no era suficient per seguir mantenint-la”.

Innovació i capacitat de reacció

L’afirmació de Rosenthal pot resultar una mica sorprenent si tenim en compte que NYT Opinion amb prou feines portava uns mesos en marxa, i per tant, no hauria tingut temps a consolidar-se. Impaciència? Potser sí, però des del Times argumenten que aquests productes no són més que experiments, i que com a tals han de ser tractats:

“We believe that this process of exploration and experimentation is essential to future growth at The New York Times and we will continue to support and fund it.”
The New York Times

Punt a favor, doncs, del New York Times, un mitjà que arrisca, prova nous formats i no li tremola la mà per corregir -o fins i tot cancel·lar- projectes a temps.

L’audiència va primer

Tot i així, queda la incògnita de si la falta d’èxit d’aquests “experiments” es deu tant a la seva incapacitat per captar nous usuaris (i per tant, nous subscriptors) com al mètode emprat per aconseguir-ho. NYT Cooking, per exemple, ha aconseguit una bona base d’usuaris en oferir els continguts culinaris del Times en obert, tant a l’aplicació per iPad com a través d’una atractiva web dedicada.

De moment, NYT Cooking seguirà en obert, per més endavant establir un sistema de subscripció. Des del propi Times admeten que aquesta decisió es deu a l’experiència adquirida amb les altres dues aplicacions: “potser vam anar massa ràpid volent monetitzar NYT Now i NYT Opinion”, admet Clifford Levy, editor de NYT Now. “De cara al futur, igual és millor desenvolupar una audiència primer i després monetitzar”.

Fonts i enllaços relacionats
With App and Premium Plan, The Times Expands Online Offerings
New York Times Plans to Eliminate 100 Jobs in the Newsroom
A mixed bag on apps: What The New York Times learned with NYT Opinion and NYT Now

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.