En el bolsillo de… Miquel BernisA la butxaca de… Miquel Bernis

Miquel Bernis

¿Quién eres y a qué te dedicas?

Me defino en las redes sociales como meteorólogo y mentiroso en general. Desde hace más de 10 años ejerzo en medios de comunicación de todo tipo (radio, tele, y ahora también prensa escrita e internet). Por suerte o por desgracia tengo muchas más áreas de interés: toco en un grupo que se llama Súper Gegant y he hecho algunos proyectos como programador informático.

¿Qué dispositivos móviles usas?

La primera vez que quise un smartphone fui a una tienda a preguntar por un iPhone, pero cuando la dependienta cogió libreta y bolígrafo para apuntarme a una lista de espera decidí que no pasaría por ese tubo. Entonces descubrí Android, y me pareció que iba más conmigo. Siempre he usado Android: ahora tengo un HTC One. Desde hace unas semanas ha entrado un iPad en casa, pero no por mi voluntad.

Voy casi siempre con un ordenador portátil encima por motivos de trabajo.

¿Cuáles son tus apps imprescindibles? ¿Por qué?

Laboralmente no uso apps, sólo Twitter, correo y Whatsapp. Supongo que ir con el ordenador todo el día a cuestas tampoco me ha llevado a profundizar mucho sobre las posibilidades del móvil…

La mayoría de apps relacionadas con el tiempo tienen que ver con la experiencia local, como simple usuario del tiempo o como apasionado que sigue el tiempo desde su estación. Por ejemplo, la famosa Rain Alarm te avisa cuando detecta señales del radar a pocos kilómetros de donde estás. Muy útil a nivel local, inútil si estás haciendo la previsión del tiempo para todo un país.

A nivel personal las tres apps que encuentro más útiles y que me han cambiado la vida son Maps, Spotify y Runkeeper. La localización vía GPS ha abierto sin duda todo un mundo de posibilidades para el deportista amateur.

También utilizo aplicaciones de noticias, diccionarios… pero realmente en muchos casos no son más que una adaptación a lo que ya puedes hacer vía web, de manera que no aprovechan mucho el potencial del móvil.Miquel Bernis

Qui ets i a què et dediques?

Em defineixo a les xarxes socials com a meteoròleg i mentider en general. Des de fa més de 10 anys exerceixo en mitjans de comunicació de tota mena (ràdio, tele, i ara també premsa escrita i internet). Per sort o per desgràcia tinc moltes més àrees d’interès, toco en un grup que es diu Súper Gegant i he fet alguns projectes com a programador informàtic.

Quins dispositius mòbils fas servir?

El primer cop que vaig voler un smartphone vaig anar a una botiga a preguntar per un iPhone, però quan la depedenta va agafar llibreta i bolígraf per apuntar-me a una llista d’espera vaig decidir que no passaria per aquell adreçador. Llavors vaig descubrir Android i em va semblar que anava més amb mi. Sempre he fet servir Android, i ara tinc un HTC One. Des de fa unes setmanes ha entrat iPad a casa, però no per la meva voluntat.

Vaig gairebé sempre amb un ordinador portàtil a sobre per motius de feina.

Quines són les teves apps imprescindibles? Per què?

Laboralment no faig servir apps, només Twitter, correu i Whatsapp. Suposo que el fet que vagi amb l’ordinador a sobre tot el dia tampoc m’ha empès a aprofundir gaire sobre les possibilitats del mòbil…

La majoria d’apps relacionades amb el temps tenen a veure amb l’experiència local, com a simple usuari del temps o com a apassionat que segueix el temps des de la seva estació. Un exemple, la famosa Rain Alarm t’avisa quan detecta senyal del radar a pocs kilòmetres d’on ets. Molt útil a nivell local, gens útil si estàs fent la previsió del temps per a tot el país.

A nivell personal les tres apps que trobo més útils i que m’han canviat la vida són Maps, l’Spotify i Runkeeper. La localització GPS sens dubte ha obert un món de possibilitats per a l’esportista amateur. També faig servir més apps de notícies, diccionaris… però realment en molts casos no són més que una adaptació de format al que pots fer per web, i no aprofiten gaire la potencialitat del mòbil.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.